Veel topsporters gebruiken Proteïne Shakes om hun spieren extra ondersteuning te geven.
Ook gebruiken veel mensen Proteïne Shakes als extra hulp bij het afvallen.

Proteïne oftewel eiwitten zijn een zeer belangrijke voedingstof voor je lichaam.
Het bevat veel aminozuren en calorieën.
De aminozuren dragen bij aan de opbouw van je spieren, je botten, je huid en andere weefsels in je lichaam.
Aangezien je lichaam geen essentiële aminozuren zelf kan aanmaken, moet dit uit de voeding komen.

In principe krijg je bij je normale voeding al eiwitten binnen, maar aangezien je per dag ongeveer 0,8 gram eiwit binnen moet krijgen per kilogram lichaamsgewicht, kan het zijn dat de normale voeding soms tekort schiet.

Sommige groepen hebben zelfs meer nodig dan 0,8 gram per kilogram per dag. Dat zijn vegetariërs, kinderen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ook mensen met bepaalde aandoeningen of wonden en kracht- en duursporters hebben iets meer nodig. Het wordt voor sporters aangeraden om ongeveer 1,4 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag binnen te krijgen. De exacte hoeveelheid hangt af van de hoeveelheid beweging die je op een dag krijgt.

Zijn Proteïne Shakes goed om te gebruiken bij het afvallen?

Voor mensen die willen afvallen kan extra proteïne (middels bijvoorbeeld het drinken van Proteïne Shakes) bijdragen aan gewichtsverlies, doordat de proteïne oftewel eiwitten zorgen voor de opbouw van de magere spiermassa. Wel is het belangrijk om hierbij voldoende te blijven bewegen, want zodra het lichaam meer eiwitten binnenkrijgt dan dat hij nodig heeft, slaat hij dit op als vet. Daarnaast kan een teveel aan eiwitten juist weer schadelijk zijn voor de gezondheid en kunnen er nierproblemen of hart- en vaatziekten ontstaan. En dat moet je voorkomen.

Maaltijdvervangende Shakes

In de maaltijdvervangende Formula 1 Shake van Herbalife zit per portie van 250ml, 17 gram eiwit (Soja eiwit). Je krijgt dus bij twee Formula 1 Herbalife Shakes al 34 gram gezonde proteïne / eiwitten binnen. De rest van de proteine of eiwitten krijg je binnen middels de Eiwitrijke tussendoortjes.

 

 

Proteïne Shakes

Sport je daarnaast ook? Dan kan je de Maaltijdvervangende Formula 1 Shake verrijken met een extra schep Formula 3 Proteine poeder. Formula 3 Proteïne poeder is­ een rijke bron van soja- en wei proteïne, wat u kan helpen bij het opbouwen van magere spiermassa in het lichaam en het behoud van vitale botten.

 

 

Heeft u advies nodig over wat in jouw situatie het beste is?
Neem dan contact met ons op via de Live Chat of per e-mail!